Spill på hester

Spill på hester har lenge vært populært i Norge, spesielt gjennom Rikstoto fra Norsk tipping. I dag har Norsk tipping mange konkurrenter innen hestespill, men det var med Rikstoto det hele startet. I Norge er det mest vanlig å satse penger på travsport, mens i andre deler av verden er galoppløp mest populært. Norge og Norden er også litt spesielle, ettersom det her kjøres løp med både varmblodshester og kaldblodshester.

Hvorfor hestesport?

Spilling på hester har en veldig lang historie. Rikstoto har eksistert siden 1982, men totalisatorløp har eksistert mye lenger enn det, også i Norge. Spill på hester har eksistert i hundrevis av år i ulike former. Det er usikkert når menneskene begynte å spille på hester, men hesteveddeløp er en svært gammel konkurranseform som er kjent over store deler av verden.

Mange varianter

I dag finnes Rikstotokuponger i mange ulike varianter, og det er mulig å spille flere dager i uka. Mange av de som spiller på hester er godt kjent med hestesport, men tilbudet Lyntoto gjør at alle kan spille, uten å ha peiling på hester. Dette spillet gir deg en ferdigutfylt kupong, slik at du slipper å gjøre valgene selv. I tillegg til at Norsk Rikstoto har ulike kuponger, er det mange konkurrerende tilbud på nettet. Dette gir svært mange variasjonsmuligheter for spillerne. På nettet er det blant annet mulig å satse penger på hesteveddeløp i utlandet.

Totalisatorløp

De fleste former for hestesport er såkalte totalisatorløp. En totalisator er en maskin som beregner både odds og utbetalinger til vinnerne. Totalisatorspill er strengt regulert i mange land, inkludert i Norge. Det arrangeres også totalisatorløp for hunder og kameler, men her i Norge er det bare innen hestesport det arrangeres totalisatorløp. Totalisatorløpene kjøres kun på godkjente baner.

Flaks eller beregning

Du kan spille hesteveddeløp på to måter, enten ved å satse på ren flaks, ferdigutfylte kuponger eller ved å satse på kunnskap. Kunnskap blir gjerne opparbeidet over tid, for det er mye å holde orden på. Mange leser også tips og odds for å få en pekepinn på hvilke hester de bør satse på. Oddsen kan fortelle en del om forventningene til hver hest, men det er ikke alltid at hesten med de laveste oddsene vinner. Stalltips er derfor ingen garanti for å vinne. Og det er nettopp dette usikkerhetsmomentet som gjør spilling spennende, enten du satser på hester eller andre idretter.