Hva kan du vedde på?

I praksis kan man vedde på alt, enten det er et veddemål mellom deg og en venn eller via et betting-selskap. I begivenheter der ett eller flere utfall er mulig, kan man satse penger (eller andre ting/gjøremål) på den hendelsen man tror vil inntreffe. Et eksempel er å gjette “Hvem som blir USAs neste president?”. Det er noen som har vunnet gode penger på å tippe på kandidaten med høyest odds, det vil si den med minst sannsynlighet for å vinne. Et godt nettsted med et øye på spill uttak er casinouttak.com.

Spill på hest

Sammen med fotball, er kanskje travhester det man først forbinder med betting. Du behøver ikke å være ekspert for å spille på hest. Kupongen kan nemlig fylles ut for deg, helt eller delvis. Det eneste du må velge, er hvor mye penger du vil satse. “Andel” er en annen mulighet, der du deltar i et lag som spiller på samme kupong. Fyller du ut egen kupong, avgjør du selv innsatsbeløpet. De ferdigutfylte har standardpris. På rikstoto.no finner du både informasjon, og online spillekuponger.

De vanligste spillene i hesteveddeløp er:

V75: Foregår oftest på en lørdag. Du skal forutsi vinneren i syv løp, som er forhåndsbestemt. 5, 6 og 7 rette gir gevinst, og det er 60 % tilbakebetalingsprosent til spillerne.

V65/V64: Stort sett daglige spill. Seks løp er forhåndsbestemt, der du skal spå hestene som vinner. Premie utbetales for 5 og 6 rette i V65, og i V64 må du ha 4, 5 eller 6 rette. 65 % tilbakebetalingsprosent.

V5: Også daglig. Her skal vinneren i fem forhåndsbestemt løp gjettes, med premieutbetaling i én gruppe. Det er likevel gevinst om du får 4 rette, så fremt ingen klarer 5.65 % tilbakebetalingsprosent.

Dagens Dobbel: Daglig spill. Vinneren skal forutsies i to løp som er bestemt på forhånd, og for å utbetaling må begge være riktig. 75 % tilbakebetalingsprosent.

Tvilling: Her er det god sjanse for gevinst. Uten at rekkefølgen betyr noe, skal du tippe på de to hestene som kommer først i mål. Kan spilles i både svenske og norske løp, med et gevinstbeløp som avgjøres av innsats og odds per rekke som er spilt. Seks løp er forhåndsbestemt, og premie utbetales for 5 og 6 rette.

Fotball

På Norsk Tipping finner du et godt utvalg sportspill, der iblant fotball. På “langoddsen” plasserer du innsatsen din i forkant av kampen, og spiller på odds for ett eller flere kamputfall. Du kan for eksempel gjette på hva pauseresultatet blir, eller om det til slutt har blitt skåret over/under x antall mål.

Ønsker du ekstra spenning mens fotballkampen pågår, kan du prøve “live betting” (liveoddsen hos Norsk Tipping). Her har du en rekke spillmuligheter å satse penger på, blant annet: skårer en gitt spiller 15 minutter inn i kampen, vil det bli straffespark, eller kommer en aktuell spiller til å skåre minimum 2 mål.

Er du mindre sportsinteressert, kan du peile deg inn på en tidsaktuell begivenhet. Allerede før vi har hørt en eneste melodi, har Unibet regnet seg frem til at Norge går av med seieren med 15 i odds! Utregningen er basert på at det er bestemt at en internasjonal fagjury skal være til stede i den norske MGP-finalen, og hjelpe oss med å velge riktig låt. Støtter du spådommen, kan du gå inn på Unibet og satse! Nettsiden har også forslag til hvilken artist som kommer til å ha årets julehit i Storbritannia.

Det har vært mulig å vedde på hvem som vinner kokke-VM, eller om det kommer til å snø julekvelden. Braodds har et lite utvalg utenomsportslige odds, blant annet Razzie Awards 2017. Her kan du være med på å forutsi prisene som gis til de dårligste filmer og skuespillere i Hollywood.